Onderhoudswerkzaamheden op zaterdag 29 september 2012

Op zaterdag 29 september 2012 zijn er onderhoudswerkzaamheden in het centrale datacenter van de Vlaamse Overheid. Als gevolg van deze werkzaamheden zal de RTK-dienstverlening van FLEPOS gedeeltelijk verstoord wordt.

Het centrale datacenter van de Vlaamse Overheid is gevestigd te Brussel en zal op 29/9 verschillende uren buiten werking worden gebracht. De FLEPOS-servers zelf zijn niet ondergebracht in dit datacenter, maar de communicatie van/naar 26 van de 46 FLEPOS-referentiestations verloopt via dit datacenter. Tijdens de duur van de werken zullen deze stations dan ook geen data aanleveren en niet kunnen worden gebruikt voor het berekenen van de VRS- of NRS-oplossing.

Dit betekent dat er ten westen van de lijn Brugge – Kortrijk geen RTK-oplossing kan worden aangeboden aangezien er te weinig bruikbare referentiestations in die regio actief blijven tijdens de werken. Ten oosten van de lijn Brugge – Kortrijk blijven voldoende referentiestations actief om een goede RTK-oplossing te kunnen berekenen. Wel raden alle gebruikers in die regio (Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg) aan om enkel gebruik te maken van een VRS-oplossing en bij aanvang van de meting de nauwkeurigheid te verifiëren op een gekend(e) punt/locatie.

De RINEX-data van de 26 stations is enkel beschikbaar via de ftp-site (ftp.agiv.be) na afloop van de onderbreking. Deze data zal niet beschikbaar zijn via de dataserver.

Bron: FLEPOS