FLEPOS vervangt antennes en ontvangers in 2010

Om de bedrijfszekerheid van de FLEPOS-dienstverlening te blijven garanderen, was een vernieuwing van de huidige antennes en ontvangers noodzakelijk. In 2010 zal het AGIV alle referentiestations uitrusten met nieuwe hardware. Mede dankzij deze investering zal FLEPOS naast GPS ook Glonass-signalen kunnen aanbieden.

De vervanging van een GNSS-antenne betekent dat de positie van het referentiestation opnieuw berekend dient te worden. Het Nationaal Geografisch Instituut staat in voor die berekeningen. In de periode dat de nieuwe positie wordt berekend, kan dit station geen data aanleveren ter ondersteuning van de Flepos-dienstverlening. Om de hinder voor de eindgebruikers te minimaliseren, opteerden we ervoor om de vernieuwing van de stations te spreiden in de tijd.

We raden alle FLEPOS-gebruikers aan om zich te abonneren op deze RSS-feed van FLEPOS en de gratis SMS-service door het zenden van de boodschap ‘flepossmson’ naar +32479984393 om het verloop van deze vernieuwingsoperatie te kunnen volgen.

Bron: FLEPOS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *